Titel

Nog een titel

Klik op de X-knop rechts bovenaan om te sluiten

Deel je vreugde

Een oorlog op amper 2000 km hier vandaan, stijgende energiekosten, de stikstofcrisis, almaar duurdere voedselprijzen, de opwarming van de aarde, vluchtelingen, een groeiende kloof tussen arm en rijk, 5 zelfmoorden per dag, één op de acht Belgen aan de antidepressiva … en dan uitpakken met een campagne die oproept om je vreugde te delen! Je moet het durven.

“Deel je vreugde!” is inderdaad een slogan die wringt.

Twee dagen na de terechtstelling van Jezus trekken twee van zijn leerlingen weg uit Jeruzalem. Ook zij hebben geen reden om blij te zijn. Ze zijn ontredderd. Alle hoop op een leven bevrijd van de Romeinse bezetter is met de dood van hun meester hardhandig de kop ingedrukt.

Missio affiche campagne 2023-2024

Dit is de affiche voor de missiemaand 2023. De afbeelding is een van de negen schilderijtjes van het mozaïek "De leerlingen van Emmaüs" (2022) van Chantal Leterme. Het mozaïek wordt een jaar lang her en der in het land tentoongesteld.

Onderweg naar Emmaüs ontmoeten ze een man die bij het eerste contact wat wereldvreemd overkomt. Hij weet desondanks het vertrouwen te winnen. Ze raken aan de praat en samen gaan ze verder.

Gelukkig. Want de ontmoeting met die man verandert alles voor die twee leerlingen. De diepe ontgoocheling slaat om in grote vreugde. Halsoverkop lopen ze diezelfde avond weer terug naar Jeruzalem om die vreugde met de andere leerlingen van Jezus te delen.

Die vreugde kan ook jou overkomen. Vandaag. Op de weg naar jouw Emmaüs.

Als dat gebeurt, hou jij die vreugde voor jezelf? Of keer je terug om te vertellen wat jou is overkomen?

Théogène Havugimana
Lees de campagnetekst van Théogène Havugimana: de wereld heeft missionarissen van vreugde nodig.
Paus Franciscus
De boodschap van paus Franciscus voor wereldmissiezondag: "Het hart vol vuur, de voeten op weg"
startavond
Kom naar de startavond op 25 september en verneem alles over thema, campagneland, projecten en materiaal.